Welkom op de pagina van groep 1
Wij zijn groep 1 en zijn net na de kerstvakantie gestart. We hebben op dit moment 14 leerlingen, maar er stromen nog kinderen in. We zullen uiteindelijk ongeveer 25 kinderen in onze groep hebben. Bij ons in de groep zullen de kinderen ontdekken wat school precies is; het ritme van een schooldag en kennis maken met verschillende activiteiten en spelend leren.

Bij de start van de dag staat de juf op het plein om te kinderen te verwelkomen. Om 8.25 uur gaan de kinderen samen met de juf naar binnen, zodat de lesdag om 8.30 uur kan beginnen.

Wat gebeurt er zoal in groep 1?

• we luisteren drie keer in de week naar een bijbelverhaal.
  • we zingen veel (bijbelse) liedjes.
  • we nemen de tijd om iets aan elkaar te vertellen en naar elkaar te luisteren.
  • we leren vragen te stellen aan elkaar.
  • we bespreken de activiteiten van de dag.
  • we benoemen de dagen van de week, de maand en het seizoen.
  • we nemen de tijd om te bewegen; buiten op het schoolplein of binnen in de gymzaal.
  • we besteden veel aandacht aan activiteiten voor het aanvankelijk lezen en schrijven, denk aan rijmen en benoemen en bekijken van letters.
  • we gebruiken het kiesbord om een begin te maken met het plannen van activiteiten.
  • we lezen elke dag voor om zo de woordenschat te vergroten.
  • we maken een begin met de basis van de rekenontwikkeling, denk aan cijfers herkennen, tellen en meten.
  • we bespreken met elkaar hoe het fijn is in de klas en hoe we met elkaar om gaan

Juf Tineke Storm

Maandag en dinsdag