Meest gestelde vragen over de BSO:

Aanmelding
Hierbij het stappenplan om uw kind aan te melden voor de BSO
• Stap 1: Inschrijven via de link op de website Inschrijven opvang (rosasoftware.nl).
• Stap 2: U ontvangt een bevestiging van inschrijving.
• Stap 3: Een half jaar voor de (eventuele) startdatum neemt de opvang contact met u op of er definitief plek is op de door u aangegeven opvangdagen.

Mijn kind gaat niet naar de Veldhuizerschool of de Koepelschool.
Kan het dan wel BSO bij jullie krijgen?

We hebben geen mogelijkheid om kinderen van andere scholen op te halen. De enige manier om dan bij ons BSO te krijgen is als u zorgt voor vervoer van de school naar onze BSO-locatie.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind het beste opgeven voor de BSO?
Vanaf 2 jaar.

Als mijn kind op de wachtlijst staat, is er dan automatisch plek voor mijn kind?
Nee. Een plek op de wachtlijst houdt in dat we een half jaar van tevoren kunnen aangeven of er plek is voor uw kind op de BSO.

Kunnen jullie zeggen hoelang de wachtlijst duurt?
Nee, dit is erg lastig te zeggen. Dat is, omdat er plek komt, als er kinderen van de BSO afgaan. En dat is lastig te voorspellen.

Mijn kind zit op het kinderdagverblijf.
Moet ik hem of haar ook opgeven voor de BSO?

Wanneer u wilt dat uw kind doorstroomt van het kinderdagverblijf naar de BSO als deze vier jaar is, dient u uw kind hiervoor aan te melden. Dit kan door hem/haar in te schrijven via deze link: Inschrijven opvang (rosasoftware.nl).
Ook hiervoor geldt: we kunnen een half jaar van tevoren aangeven of er plek is voor uw kind.

Houden jullie ook rekening met broertjes en zusjes?
Ja, dit proberen wij zoveel mogelijk te doen. Dit is alleen niet altijd haalbaar. Ook hiervoor geldt: we kunnen een half jaar van tevoren aangeven of er plek is voor uw kind. Broertjes en/of zusjes hebben voorrang op de wachtlijst.

Kunnen jullie de groep(en) niet wat groter maken?
Wij kunnen de groep(en) niet zomaar groter maken. Hiervoor zijn we gebonden aan regels van de GGD omtrent groepsgrootte, leidster ratio en dergelijke.
Natuurlijk houden we de mogelijkheden voor optionele uitbreidingen in de gaten en doen we ons uiterste best om zoveel mogelijk kinderen een plek op de BSO te kunnen bieden.

Welke contracten bieden jullie aan op de BSO?
Het 40 weken contract (40 schoolweken van 14:30-18:00 uur) of 52 weken contract (40 schoolweken van 14:00 – 18:00 uur en 12 vakantieweken van 08:00– 18:00 uur).

Ik heb geen BSO nodig tot 18.00, kan ik dan korting krijgen?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Bij een BSO-middag wordt altijd de hele middag gefactureerd.

Vallen studiedagen binnen het contract?
Nee, studiedagen vallen altijd in de reguliere schoolweken. Uw kind is dan de reguliere tijden welkom op de BSO (14:30 – 18:00 uur). Wel proberen we altijd te kijken of het mogelijk is om extra BSO te regelen (08:00– 14:30 uur). Dit is afhankelijk of er genoeg aanmeldingen zijn en of er voldoende personeel beschikbaar is. De uren worden extra in rekening gebracht. Voor een studiedag moet u uw kind minimaal 2 weken van tevoren opgeven. U ontvangt ruim van tevoren een mailtje dat er een studiedag aankomt.

Mijn kind is een keer niet geweest op de BSO.
Kunnen die uren gebruikt worden voor de studiedag of andere BSO-middag?

Ja, dit is mogelijk. Hierbij is het belangrijk dat uw kind goed is afgemeld op die dag en u twee weken van tevoren de ruildag aanvraagt via de agenda van MyChapp. Ruilen kan, mits de groepsgrootte dit toelaat. Is de groep vol, dan kan er die dag niet geruild worden.

Mijn kind komt een keertje niet op de BSO.
Willen jullie dat weten?

Ja, heel graag. Wilt u uw kind afmelden via de app MyChapp?

Ik krijg een factuur in een maand met schoolvakantie erin, maar dan komt mijn kind niet, hoe zit dat?
Iedere maand ontvangt u een factuur voor het gemiddelde aantal uren per maand van uw kind. Zo krijgt u iedere maand dezelfde factuur, met dezelfde aantal uren en kunt u dit makkelijker doorgeven bij de belastingdienst. En krijgt u ook elke maand dezelfde toeslag.

Ik heb geen of minder BSO meer nodig.
Hoe werkt het opzeggen?

U heeft een maand opzegtermijn. Een contract kan beëindigd worden per 15e of 30e van de maand. Stuur een mail naar asmidt@koepelschool.nl om het contract
te beëindigen.